Koulutusresursseja

Tälle sivulle on kerätty erilaisia ulkopuolisia tahoja, jotka tarjoavat koulutusta sekä kiinalaisen lääketieteen, että virallisen lääketieteen saralla. Nämä eivät siis ole Finnacun itsensä järjestämiä tai valvomia koulutuksia, vaan perustuvat sekä hallituksen että jäsenistömme suosituksiin.

Jos sinulla on tiedossa resurssi tai palvelu jonka haluat ehdottaa lisättäväksi sivuille, laita viestiä verkkosivut@finnacu.fi. Samaan osoitteeseen voit laittaa myös tietoa vanhentuneista / muuttuneista linkeistä.

  • Kiinalaisen lääketieteen peruskoulutus Suomessa

Suomessa on useampi taho, joka järjestää kiinalaisen lääketieteen koulutusta. Näistä kaikki eivät kuitenkaan täytä täysin Finnacun / ETCMA:n jäsenkriteereitä. Tälle sivulle on listattu vain koulutusohjelmia, jotka täyttävät Finnacun kriteerit kiinalaisen lääketieteen osalta.

Lista ei välttämättä ole kattava, joten jos sinulla on kriteerit täyttävä koulutusohjelma jonka haluat lisättävän tähän, ota yhteyttä sihteeri@finnacu.fi ja lähetä tarkka kuvaus koulutusohjelman sisällöstä.

Virallisen lääketieeteen koulutus Suomessa

Finnacun ja ETCMA:n jäsenkriteereihin kuuluu 30op virallisen lääketieteen opintoja. Tällä hetkellä mikään Suomessa järjestettävä kiinalaisen lääketieteen koulutusohjelma ei tarjoa tätä määrää virallisen lääketieteen opintoja eli opiskelijoiden täytyy järjestää tämä osuus opinnoistaan itse. 

Jos haluat käydä nämä opinnot lähiopetuksena, niin paras tapa löytää opintotarjontaa on ottaa yhteys paikallisiin avoimiin opistoihin/korkeakouluihin tai ammattikorkeakouluihin. Nämä ovat tavallisesti laadukkaita sekä edulisia koulutuksia.

Verkosta löytyy myös lääketieteen koulutusta esimerkiksi seuraavista palveluista:

Kiinalaisen lääketieteen jatkokoulutus Suomessa

Finnacu järjestää vuosittain 1-2 jatkokoulutuskurssia. Myös monet kiinalaisen lääketieteen koulut järjestävät aktiivisesti lisäkoulutusta.

Kiinalaisen lääketieteen jatkokoulutus verkossa ja ulkomailla

Allaolevat tahot järjestävät sekä seminaareja että pidempiä verkkokoulutuksia.

Muu jatkokoulutus

  • Brookbush Institute – Anatomian ja liikkeen opetusmateriaalia, perusteista syventävään tietoon.