Jatkokoulutus

symbol2Yhdistys järjestää kursseja ja jatkokoulutusta ennen kaikkea PKL:n peruskoulutuksensa saaneille, joten ne ovat luonteeltaan syventäviä ja täydentäviä.

Yhdistyksen tärkeimmät opettajat ovat tulleet Kiinasta, Ranskasta, Saksasta ja Yhdysvalloista; prof. Chen Ken, joka on nykyään WHO:n palveluksessa, prof Liu Bao Yan Kiinan terveysministeriöstä, Elisabeth Rochat de la Vallee Institut Ricciestä Pariisista, Stefan Kirchhoff Saksasta, Jim Skoien Sveitsistä, sekä Robert Chu Los Angelesista.

 


Uudet koulutukset

Japanilaisen Kiiko Matsumoto-tyylin alkeiskurssi

– Opi tehokkaan ja vähäsavuisen okyumoxan käytöä

Kurssi pidetään Helsingissä la 5. ja su 6. lokakuuta Era Novassa.

Kiiko Matsumoto on maailmankuulu japanilainen akupunkturisti, joka on tutkinut syvällisesti klassista kiinalaista lääketiedettä (erityisesti Han-dynastian ajan eli 206 eaa. – 220 jaa teoksia) ja kehittänyt omilta mestareiltaan opittuaan ja itse lisää opiskeltuaan oman tyylinsä nykyaikaiseksi ja tehokkaaksi hoitojärjestelmäksi. Hoidossa hyödynnetään kiinalaisen lääketieteen ohella modernin anatomian ja fysiologian tuntemusta, palpointia ja kehon/erityisesti vatsan seudun refleksejä.

Matsumoton mestareita ovat olleet erityisesti sokea akupunkturisti Kiyoshi Nagano, jonka johdolla Matsumoto opiskeli lähes 40 vuotta. Myös mestarit Kuzome, Nasako ja kuuluisa Yoshio Manaka ovat olleet hänen opettajiaan.
Matsumoto-tyylin alkeiskurssilla (Foundation course) opiskellaan Dulwich Acupuncturen Andy Harropin johdolla tekniikoita, joita voi saman tien alkaa hyödyntämään omassa klinikkatyössä. Andy on tällä hetkellä ainoa henkilö, joka saa Euroopassa opettaa Kiikon tyyliä. Andy on mm. opiskellut klassisia kiinalaisia tekstejä yhdessä Elisabeth Rochat de la Valléen ja Peter Firebracen kanssa.

Kaksipäiväisen kurssin tutkimme mm. vatsan alueen refleksialueita palpoimalla ja opimme korjaamaan tiettyjä epätasapainotiloja. Myöhemmin, jos kiinnostusta riittää, voimme tilata Andyn opettamaan myös jatkokursseja. Niitä järjestetään myös Lontoossa, joten omin päinkin voi jatkoa opiskella.
Ann Rose on käynyt peruskurssin, joten häneltä voi tarvittaessa kysyä lisätietoja (p. 050 5963 168).

Kurssi järjestetään englanniksi, mutta myös tulkkaus on tarvittaessa mahdollista järjestää. Kerro ilmoittautuessasi, onko tulkkaukselle tarvetta.

Kurssille osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta japanilaisesta akupunktiosta.

Kurssin hinta on FinnAcun jäsenille 280 euroa. FinnAcuun kuulumattomattomille akupunkturisteille hinta on 310 euroa. Veloitamme 5.9. jälkeen tehdyistä peruutuksista täyden kurssihinnan.

Kurssille mahtuu 20 ens. ilmoittautujaa.

Tarvitsemme Era Novaan vielä muutaman siirrettävän hoitopöydän, joten jos sinulla sellainen on, kerro ilmoittautuessasi ja saat kurssimaksusta 20€ alennuksen.

Ilmoittautumiset osoitteeseen: marru.honkanen@phnet.fi tai 040-75 111 46. (Mieluiten sähköposti.)