ETCMA

European Traditional Chinese Medicine Association

European Traditional Chinese Medicine Association (ETCMA) on vuonna 2001 perustettu yhdistys, jonka perustajajäsen ja ainoana Suomen edustajana yhdistyksemme on ollut sen alusta lähtien. ETCMA edustaa yli 14 000 kiinalaisen lääketieteen ammatinharjoittajaa Euroopan alueella.

ETCMA on tarkoitettu vain Perinteisen kiinalaisenlogo_ETCMA lääketieteen yhdistyksille, ei kouluille eikä liike-elämän edustajille, koska sillä ei ole kaupallisia tavoitteita. Tarkoituksena on luoda yhtenäisemmät toimintamallit kiinalaiselle lääketieteelle koko Euroopassa, lähtien koulutuksen minimitasosta aina yhdistysten jäsenyyteen. Työn tavoitteena on myös vaikuttaa ammatillisen asemamme parantamiseen Euroopan maissa, toisin sanoen tukea jäsenyhdistyksiä, jotta ne voivat paremmin vaikuttaa oman maansa lainsäädäntöön ja seurata EU:n vaihtoehtoishoitoja koskevia lainsäädäntöehdotuksia ja pyrkiä vaikuttamaan niihin. Tavoitteena on myös luoda vahva pohja ammattimme vakiinnuttamiseksi yhtenä terveydenalan varteenotettavana hoitomuotona sekä tulevaisuudessa mahdollistaa ammatillinen liikkuvuus jäsenmaiden välillä.

Tässä tärkeimpiä asioita, joiden vuoksi Suomen perinteisen kiinalaisen lääketieteen yhdistys on ollut mukana perustamassa ja kehittämässä kiinalaisen lääketieteen tulevaisuutta kansainvälisellä tasolla jo vuodesta 2000. Se on antanut meille mm. aitiopaikan seurata alamme kehitystä naapurimaissa sekä jäsenillemme mahdollisuuden osallistua eurooppalaisiin kongresseihin alennetuin hinnoin.

The European Traditional Chinese Medicine Association kokoontuu 2-3 kertaa vuodessa ja kokoukset pyritään järjestämään vuorotellen mahdollisimman monissa jäsenmaissa.